SAMPLE DRAFT Civil Rights On-Site Review Agenda

XXXXXXX High School Month # and #, 201_

At A Preset Time Jenefer Youngfield, Utah State Board of Education. Purpose: To complete an on-site facilities review of high school as part of Civil Rights On-Site Review

Tuesday, XXXX #, 202	1 DAY ONE	"Walk About" of facilities	Murray Meszaros	
Wednesday, XXXX #, 201 DAY TWO				
8:00 - 8:20 a.m.	Meeting with Adminis	tration	HS Conference Room	
 Superintendent (or Associate) and District CTE Director High School Principal and CTE Coordinator Civil Rights (CR) Team – Murray Meszaros (and others as needed) 				
8:20 – 2:25 p.m.	Interviews with "Most	Responsible" Faculty & Staff	HS Conference Room	
8:20 a.m.	Meet with Principal, Di	strict CTE Director and HS CTE Coor	dinator 70 minutes	
9:30 a.m.	WBL Coordinator		15 minutes	
9:45 a.m.	Title IX Coordinator	District – High School -	30 minutes	
10:15 a.m.	Title VI Coordinator	District – High School –		
	Title III EL Services	District -	30 minutes	
10:45 a.m.	504 Coordinator	District – High School	40 minutes	
11:25 a.m.	Title II ADA	District – High School	15 minutes	
11:40 a.m.	Special Education	District– High School –	20 minutes	
12:00-12:45 p.m.	Lunch and "Accordion Time" (expand or contract to get back on schedule)			
12:45-2:05 p.m.	Counselors		HS Conference Room	
12:45 p.m. 1:25 p.m.	in groups of two or thr in groups of two or thr		40 minutes 40 minutes	
2:05-2:25 p.m.	School Nurse		20 minutes	
2:25-2:35 p.m.	Break		10 minutes	
2:40-3:00 p.m.	CR Team – Walk halls and talk with students		20 minutes	
3:30-4:30 p.m.	Interviews as requested by Murray		60 minutes	

Head Custodian

Thursday, XXXXX #, 201 DAY THREE

7:45 – 8:45 a.m.	Meeting with individual student groups – 7 to 10 students in each group	HS Conference Room	
7:45 a.m. 8:00 a.m. 8:15 a.m. 8:30 a.m.	Non-Traditional student group (male) ELL student group SPED student group Non-Traditional student group (female)	15 minutes 15 minutes 15 minutes 15 minutes	
8:45 – 9:00 a.m.	Break or "catch-up"	15 minutes	
9:00 – 10:20 a.m.	Teacher Interviews (example and predetermined and requested by Murray)	HS Conference Room	
9:00 a.m. 9:20 a.m.	Plant & Soil Exploring Computer Sci or Computer Technology Computer Repair/Maintenance, or Programming/Gaming	20 minutes	
9:40 a.m. 10:00 a.m.	Welding Autos	20 minutes	
10:20 a.m.	Family and Consumer Sciences	20 minutes	
10:40 – 12:15 p.m.	Additional, Follow-up Interviews or Classroom Visits		
12:15 – 12:45 p.m.	Lunch	HS Conference Room	
1:00 -3:00	Additional, Follow-up Interviews	HS Conference Room	

Friday, XXXXX #, 201 DAY FOUR

HS Conference Room

• During the day Interviews and phone calls as necessary

Up to four weeks after onsite review (possible)

USBE Office, SLC

• Data requests and phone interviews